GGZ Vervoer en Personeel een feit!

GGZ Vervoer
Vervoert personen met verward gedrag en mensen met een psychiatrische achtergrond op een humane, niet stigmatiserende en professionele manier.

De politie is niet opgeleid in het omgaan met mensen met verward gedrag en ook een ambulance is niet altijd meteen beschikbaar. Omdat andere ritten zoals een ongeval voorrang hebben. Daarbij zorgt de inzet van politie en ambulance bijna altijd voor onrust bij een verward persoon.

GGZ vervoer rijdt daarom met een neutraal voertuig, comfortabel ingericht, getint glas voor de privacy en personeel met ruime ervaring in de geestelijke gezondheidszorg, en geen uniform draagt. Alleen een klein logo op de achterkant maakt kenbaar dat wij de rit uitvoeren. De bus ziet er zo neutraal mogelijk uit om overbodige prikkels en escalatie te voorkomen.

Jaarlijks zijn er duizenden vervoersmeldingen voor mensen met verward gedrag. En ambulances zijn daarvoor niet voor bedoeld. Daarbij rijden die na 18.00 uur niet meer buiten de regio in verband met de vervoerscapaciteit en beschikbaarheid. Ook heeft het geen prioriteit.

GGZ Vervoer en Personeel is inzetbaar als onderdeel in een sluitende aanpak van personen met verward gedrag!

Wij 24/7 beschikbaar voor diensten aan politie, gemeentes en ggz instellingen in de Veiligheidsregio's:

  • Noord-Holland Noord 
  • Kennemerland 
  • Amsterdam AmstellandTerug naar overzicht